Stamboom Familie Brandsma

Het samenstellen van een stamboom vergt veel onderzoek. Meer en meer kan dat via internet worden gedaan. Bij het samenstellen van de stamboom van de familie Brandsma heb ik dankbaar gebruik gemaakt van veel websites, waaronder wiewaswie.nl, www.genver.nl, www.tresoar.nl, www.allefriezen.nl, http://alledrenten.nl, www.historischcentrumoverijssel.nl, www.familysearch.org., http://www.graftombe.nl/, www.delpher.nl en https://www.openarch.nl/.

Daarnaast heb ik menig uurtje doorgebracht in de archieven van Tresoar (Leeuwarden), de gemeente Skarsterlân (Joure), het Drents Archief (Assen), het Noord-Hollands Archief (Haarlem) en het Historisch Centrum Overijssel (Zwolle). Gegevens zijn slechts dan in de stamboom opgenomen als zij kunnen worden onderbouwd met aktes dan wel met gegevens uit de Burgerlijke Stand.


Studiezaal Tresoar

Omdat ik de zoon ben van Rindert Brandsma (1917 - 2004) en Anna Batenburg (1920 - 1992) en zij op hun beurt afstammen van Gooitzen Brandsma (1883 - 1973) en Antje Bruinenberg (1883 - 1951) respectievelijk Gijsbertus Batenburg (1886 - 1961) en Geertruida Spaargaren (1895 - 1974) heb ik op deze website ook stambomen of opgenomen van de volgende families uit mijn parenteel: Batenburg, Bruinenberg, Noppert, Smit, Spaargaren, Vink en Zwarteveen. Ze zijn te vinden bij de familienamen in het hoofdmenu.