Nieuws

Bekende Nederlanders

Ik heb een nieuwe pagina aangemaakt. Deze handelt over bekende Nederlanders die qua afstamming verbonden zijn met de familie Brandsma. De pagina is onderaan de homepage te vinden.

Nieuwe documenten Gerben Scheltes Brandsma

De korrespondentie van en aan de Permanente Commissie van de Maatschappij van Weldadigheid is gedigitaliseerd. Daardoor beschikken we nu over veel documenten die betrekking hebben op de plaatsing van Gerben Scheltes Brandsma en zijn gezin in de Proefkolonie te Frederiksoord. Ze zijn op deze website te vinden onder 'Documenten' en vervolgens 'Frederiksoord'.

Nieuwe stamboom Familie Bruinenberg

In de afgelopen maanden heb ik mij intensief beziggehouden met de afstamming van de familie Bruinenberg. Het resultaat is een uitgebreide stamboom. Nu beschikbaar.

Nieuwe stamboom Familie Noppert

In de afgelopen maanden heb ik de stamboom van de familie Noppert flink onderhanden genomen. Hij staat nu - zo uitgebreid mogelijk - op de website.

Stamboom Zwarteveen bijgewerkt

In de afgelopen weken heb ik de stamboom van de familie Zwarteveen volledig bijgewerkt (en vooral uitgebreid). Daarbij is ook de tak Hogeveen/Hoogeveen opgenomen.

Stamboom Brandsma bijgewerkt

In de afgelopen dagen heb ik de stamboom van de familie Brandsma aangevuld en bijgewerkt. Er zijn behalve gegevens ook enkele foto's toegevoegd.

Stamboom Batenburg bijgewerkt

De stamboom van de familie Batenburg is geactualiseerd.

Familie Smit toegevoegd

De Familie Smit uit Noordwijk aan Zee is met de familie Brandsma verbonden via Leuntje Smit, de 2e vrouw van Leendert Batenburg. Een interessante familie die oorspronkelijk uit Zandvoort stamt en grotendeels uit vissers bestaat. Compleet met stamboom.

Deserteur uit het leger van de koning

Aaldert Dirks Bruinenberg (1786 - 1849) deserteert op 11 mei 1810 uit het leger. Hij is 24 jaar en is gelegerd in Utrecht als grenadier bij de garde van Koning Lodewijk Napoleon. Deze was in 1806 door zijn broer Napoleon Bonaparte tot koning van Nederland benoemd. In 1810 wordt hij echter afgezet en wordt Nederland door Frankrijk geannexeerd. In 1813 zal Aaldert echter als plaatsvervanger voor Lieuwe Baartes Sinnema dienst doen in het leger van Napoleon.

Stamboom Bruinenberg bijgewerkt

Weer wat data en aktes gevonden en dus de stamboom Bruinenberg bijgewerkt.