Bekende Nederlanders in de familie

Het is verre familie, dat wel. Maar er is een directe bloedband. Verbonden aan de familie Brandsma en afstammeling van onze gezamenlijke voorvader Schelte Abes (1731 - 1790) tv-persoonlijkheid en presentatrice van Studio Sport Dione de Graaff.

Dione werd op 9 juni 1969 in Bussum geboren. Ze groeide op in Weesp en Leusden en ging in Amersfoort naar de middelbare school. Na een jaar Frans te hebben gestudeerd, gingze naar de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg.

Tussen 1993 en 1995 werkte ze bij Omroep Amersfoort. Hierna kreeg ze een stageplaats bij NOS Studio Sport. Sinds 1995 is ze één van de presentatoren van het NOS-televisieprogramma Studio Sport. Tijdens de Olympische Zomerspelen in Londen (2012) presenteerde zij 's middags London Live. In 2016 was ze één van de presentatoren van Rio Live in de avond en nacht.

Dione presenteert voor NOS Sport onder andere NOS Studio Sport en het radioprogramma NOS Langs de Lijn. Samen met Herman van der Zandt presenteerde ze gedurende de Tour de France 2016 het programma De Avondetappe.

Dione won in 2002 de Nationale Nieuwsquiz van de NCRV.

In de bijlage de familierelatie in schema (met dank aan Meindert van der Meulen).

 

Ook verre familie is Daphne Bunskoek. Zij is verbonden aan de familie Noppert. Onze gezamenlijke voorvader is Jacob Jans (Noppert) (1745 - 1829).

Daphne werd op 22 november 1973 geboren in Almelo. Ze studeerde een jaar aan de Universiteit van Reims en volgde daarna de studie toegepaste onderwijskunde aan de Universiteit van Twente. Vervolgens deed ze een opleiding voor docent drama aan de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen.

Daphne werkte onder meer bij RTV Oost, TMF en RTL (o.a. RTL Boulevard). Hieronder een link naar een volledige biografie.

https://www.youtube.com/watch?v=xksB1FxpVio

In de bijlage de familierelatie in schema (met dank aan Meindert van der Meulen).